Няма кой да погребе проф. Вучков

Няма кой да погребе проф. Юлиан Вучков! За заплетената ситуация алармират близки на колоритния тв водещ и интелектуалец, който издъхна на 22 септември вечерта на 83-годишна възраст, предава bulnews. Както е известно, той няма наследници. След смъртта на половинката му Диана Душкова през 2017 г., няма и партньор до себе си. Така излиза, че трябва да се организира служебно погребение за професора.
„Никой не очакваше такъв развой, самият Юлиан бе в крепко здраве. Той няма роднини и наследници. Може би телевизия „Евроком“, където работеше в последните години, трябва да организира церемонията и формалностите по погребението му“, коментира човек от обкръжението на автора на 32 книги и тв водещ.
Юлиан Вучков има и полубрат – актьора от Народния театър Михаил Петров, с когото не си говорят от близо 50 години. Двамата са от една майка, но от различни бащи. В десетки свои интервюта професора разказваше, че пастрока му редовно го е пребивал и се грижел единствено за биологичния си син. Даже предлагал на майката на Юлиан да го дадат в интернат, за да не им се пречка. Най-жесток бой Юлиан ял на абитуриентския си бал – втория му баща бил бесен, че семейството пръснало толкова пари за негов костюм и взел да му се подиграва, че изглежда нелепо в него. Когато Юлиан възрасил, пастрока му свалил колана и го пребил с него. През това време брат му Михаил гледал безучастно, а накрая казал: „Малко ти беше!“
„Той не ми е брат, а полубрат. Но за мен е мъртъв! Михаил Петров – това е едно нищожество, не искам името му да бъде споменавано редом с моето. Актьор бил в Народния театър – кажете ми една негова роля?! Пълен некадърник! Никога не сме се обичали, а от десетилетия не си и говорим. Същият боклук като баща си“, казваше приживе Юлиан Вучков.
Най-вероятно сега Михаил Петров ще е негов законен наследник и сигурно на него ще се падне задачата да го погребе – нещо, което би ужасило професора. Неговата мечта бе да го положат до любимата му Диана…

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *