Обвиниха популярен боксьор в жестоко убийство на бременна жена

Боксьорът Феликс Вердехо е обвинен в жестоко убийство на бременна жена, като в понеделник полицията в Пуерто Рико го е задържала.

Спортистът е изключително популярен в страната си, както и в цяла Латинска и Северна Америка, има мачове на олимпийския ринг, както и 29 боя като професионалист.

Обвиненията са, че миналия четвъртък Вердехо е отвлякъл и хвърлил от мост в лагуната на Сан Хосе жертвата – Кейша Родригес Ортис, след като тя му е признала ден по-рано, че е бременна от него.

Боксьорът е отмъкнал насилствено от дома 27-годишната жена в четвъртък рано сутринта, нанесъл и е удари в лицето и по тила, след което я е упоил. После я е закарал до моста, вързал я е за бетонен блок и я бутнал. В добавка е стрелял няколко пъти в тялото, което е потъвало във водата.

Свидетел на целия ужас, а и съучастник, е негов приятел.

Той доброволно е отишъл и предал информацията в полицията, шокиран от случилото се. И е признал, че е помогнал жената да бъде взета от нейния дом, смятайки, че боксьорът иска просто да я сплаши. В събота сутринта тялото е било намерено и е започнало издирването на обвиняемия. В понеделник той е арестуван, като е бил готов за идването на полицията с адвоката си.

Вердехо ще бъде обвинен в убийство с особена жестокост на двама души – Кейша и нейното неродено дете. Заплашва го смъртна присъда по законите на Пуерто Рико.

Боксовата звезда също е на 27 години, като кариерата му е доста впечатляваща.

Той е младежки шампион от Панамериканските игри, спечели Олимпийската квалификация в региона – изключително конкурентна, за игрите Лондон 2012, а там бе спрян на четвъртфинал в категория до 60 кг от украинеца Васил Ломашенко, който след това спечели титлата.

В професионалния бокс има 29 мача с 27 победи, като през декември миналата година стигна и до бой за световната титла във версия WBO Интерконинентална. Загуби го от японеца Масайоши Накатани, но е считан за основен претендент пак да се бие за пояса.

Или поне бе считан до късно снощи, когато бе арестуван и ще бъде изправен пред съда с наглед доста явни улики за жестоко убийство.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *