ОбС –Бобов дол отново нищи финансовия отчет на доведения до фалит хоспис, управителката д-р Митова: От 100 000 лв. задължения, 75 000 лв. са лихви, плащаме по 1243 лв. на месец наем на Борис Дали

Отчетът за финансовото състояние на хосписа в Бобов дол влиза за втори път в докладните на ОбС в миньорския град. На предишно заседание на минипарламента управителката д-р Екатерина Митова не можа да обясни пред местните управници защо хосписът е доведен до фалит, със задължения от 100 000 лв., в които са включени и лихвите за неизплатени сметки към синдика на затворената преди години общинска болница в Бобов дол. Тогава общинските съветници поискаха от счетоводителката на хисписа, която също присъстваше на заседанието да даде по подробен отчет .

„Надявам се този път финансовият отчет да бъде приет от общинските съветници. От тези 100 000 лв. , 75 000 са лихви поради неплащане от наша страна. Финансовата 2019 година я завършихме без загуби и печалба. От близо година плащаме и наем по 1243 лв. месечно на Борис Дали, той е собственик на имота. През юни изтича договорът ни за наем и чакам да видя дали той ще увеличи наема. Ако поиска повече пари, трудно ще се справим“, заяви вчера за „Струма” Екатерина Митова.

Както „Струма“ писа договорът на Митова като управител на хосписа изтече на 16 май. Общината ще обяви конкурс за управител на социалното заведение за следващите три години. Д-р Митова е категорична ще се кандидатира от ново за поста. Тя е управител на хосписа от създаването му преди 10-на години.

За тежкото финансово състояние, в което е изпаднало социалното заведение се заговори още по време на изборите за местна власт. Тогава зам. кметът на общината Детелина Борисова обаче категорично отрече, че хосписът да е пред фалит.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

3 Коментара

  1. само питам?

    Тази не беше ли управител на някакъв старчески дом в Благоевград и май от там я изритаха за източване, както и от ЮЗУ-то за не-кадърност?

    Отговори
  2. Питам се

    Ако са на загуба, защо се кандидатира пак за управител? Нещо намирисва там…

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *