Община Благоевград с кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата

Община Благоевград организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще е в рамките два дни – 29 и 30 октомври. За целта ще има мобилен пункт за извозване  на отпадъци. Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност.
Мобилният пункт за приемане на опасните отпадъци от бита  ще бъде разположен  на паркинга на ул. „Скаптопара“ №1 от 10:00 до 12:30 часа на 29 октомври. От 13:30 до 16:00 часа на същата дата ще се приемат отпадъци в кв. „Грамада“, на паркинга пред магазин „Аско Деница“. 
На 30 октомври, от 10:00 часа до 12:30 часа това ще става на паркинга на ул. „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“. От 13:00 часа до 16:00 часа мобилният пункт ще се намира в ж.к. „Струмско“, на уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“. Целта на кампанията е жителите на община Благоевград да бъдат улеснени в предаването на опасните отпадъци, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на въпросните отпадъци.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *