ОГНЕН АД В ПЕТРИЧКО! Продукция за 10 000 лв. изгоря при пожар край Златарево

Продукция за 10 000 лв. беше унищожена от пожар в овощна градина в землището на град Петрич. В 11:00 часа завчера е получен сигнал за пожар на сухи треви и овощни дръвчета на пътя за ГКПП – Златарево. Огънят е загасен от екип на РСПБЗН – Петрич, но са унищожени 70 прасковени дръвчета.

„При пристигането на екипа ми нивата е била обхваната от пожара, но е изглеждала, че е запустяла. Отвсякъде около нея е имало треви и храсти. Те първо са пламнали и огънят се е пренесъл и върху прасковени дръвчета”, заяви за вестник „Струма” началникът на РСПБЗН – Петрич ст. инспектор Стоян Тилев вчера. Той не се нае да коментира причините за възникналия пожар, нанесъл огромни щети на собствениците на нивата.

„Към настоящия момент не е установена собствеността на нивата с праскови. Може да се касае за небрежност при подпалването на 1.5 декара праскови, но е възможно и друго. Има го и този момент“, заяви шефът на петричката пожарна.

В сезона на плододаване това наистина е голям удар срещу производителя на праскови, казаха и от петричката полиция. Той губи продукция поне за 10 000 лв. при реализацията и на пазарите в Петрич и зеленчуковата борса край село Кърналово.

ВЕНКО СТЕФАНОВ

loading...


 

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *