Оперираха по спешност жената на румънския шофьор, причинил катастрофата в Кресненското дефиле, при която загина съдийка

Съпругата на румънския шофьор, причинил катастрофата в Кресненското дефиле, при която загина съдийка от СГС и петима души бяха ранени, е била оперирана по спешност от благоевградските хирурзи. Румънката, която бе с гръдна травма вследствие на удара, е получила хемопневмоторакс, което наложило спешната интервенция. След операцията тя е приведена в реанимация, състоянието й е стабилно, съобщи за „Струма“ началникът на хирургичното отделение в МБАЛ – Благоевград д-р Димитър Димитров.
Вчера са били изписани двете дъщери на румънското семейство, които след катастрофата също бяха хоспитализирани с леки травми в хирургичното отделение. Бащата, който бе обвинен за катастрофата, също претърпя операция на ръката и е в добро състояние, заяви началникът на ортопедичното отделение д-р Николай Пиринчиев. Той ще бъде изписан днес, като от болничното легло се очаква да бъде откаран с конвой в Окръжен съд за разглеждане на мярката му за неотклонение.
Припомняме, че 55-годишният румънски гражданин Й.Т. бе привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Благоевград на другия ден след катастрофата и въпреки че беше хоспитализиран с фрактура на ръката, са му поставени белезници на краката. Румънецът е обвинен, че не е контролирал непрекъснато управлявания от него лек автомобил „Фолксваген“, в резултат на което на 11 юли около 15,25 ч. в Кресненското дефиле се ударил челно в лек автомобил „Дачия“, шофиран от 48-годишната Елица Стоянова. Вследствие на предизвиканото от него пътнотранспортно произшествие съдийката почина, а нейната дъщеря бе хоспитализирана с комоцио, фрактура на ключица и лакътна става в благоевградската болница. Във вторник по желание на близките тя бе изписана и приета за лечение в друга болница.
БЕТИНА АПОСТОЛОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *