Необходими продукти
1 ч.ч. настъргани ябълки
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. смлени орехи
1/2 ч.ч. грис
1 ч.ч. захар
2 ч.л. канела
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. бакпулвер
кора от лимон
2 ванилии
3 с.л. ром или вишновка
За сиропа:
2 ч.ч. захар
250-300 мл вода
1-2 ч.л. ром или вишновка
1/2 ч.ч. олиоНачин на приготвянe
Към настърганите ябълки се добавят водата, брашно, грис орехи и останалите продукти. Всичко се бърка за да стане хомогена смес. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена форма за сладкиши. Изпича се на умерена температура около 40-50 минути. След като изстине се приготвя сиропа на котлона да се сгъсти малко. Изстиналата пита се нарязва на парчета и се залива с топлия сироп.
loading...