Орлетата №1 в Първомай, събраха 6506 лв. и 150 евро за отец Николай

Отборът на „Орлетата“ спечели благотворителния футболен турнир, проведен в рамките на 2 седмици в с. Първомай. Каузата бе събиране на средства за лечението на заболелия местен отец Николай. Шампионите се наложиха над „Мендово“ с 4:2 във финалната битка, ръководена от топрефера на Югозапада Ивайло Стоянов и младия съдия Александър Вангелов. Още в началните минути на зрелищния сблъсък мендовци поведоха с гол на Антонио Геров, отново юношата на „Пирин“ преодоля стража на зелените за 2:0 в 11-та мин. Както и в полуфинала, когато също изоставаха с 0:2 на почивката, след нея орлетата по изпитана рецепта се хвърлиха на щурм в търсене на поредния обрат. Мартин Тупаров намали, а малко по-късно Влади Петров възстанови равенството. При един от множеството корнери пред вратата на Илчо Точков футболистите на „Мендово“ си вкараха автогол и обратът бе факт. Затвърди го Георги Киров, който, макар и с гръб към рамката, майсторски прехвърли с глава излезлия напред Точков.

В предхождащата битка за третото място „Балкан Бизнес Хелп“ победи „Фентъзи“ с 4:1 в не по-малко качествен сблъсък. В 18-та мин. Светослав Георгиев откри в полза на „Балкан Бизнес Хелп“с удар покрай плонжа на вратаря. С помощта на гредата Георги Кокалков удвои в 28-та мин., а в 32-та мин. Ивайло Ташков се разписа за 1:2. Окончателната развръзка настъпи чак в последната 40-та мин., когато в рамките на няколко секунди Любо Маринков вкара ефектно попадение с далечен диагонален удар, веднага след това Георги Кокалков оформи крайното 4:1, отново с шут извън пеналта.

Местният депутат Стоян Божинов и председателят на ОбС – Петрич Георги Тренчев наградиха участниците в благородната инициатива, като по разбираеми причини липсваха купи и медали. Всички тимове бяха почетени с грамоти, гарнирани с аплодисментите на стотиците фенове за сърцатата и джентълменска игра, и благодарностите от името на организаторите. В 34-те мача от турнирната програма бяха отбелязани 258 гола, или по 7,6 средно на мач. Неофициалната листа на стрелците оглавиха с по 12 попадения Ат. Велев /Балкан Бизнес Хелп/ и Д. Георгиев /Наздраве/. Рекапитулацията сочи, че 17-те отбора, записали се в състезанието, са събрали само от такси за участие, размера на които отборите сами си определяха, сумата от 3170 лв. и 100 евро. Отделно от кутиите около терена за каузата бяха добавени още 1861 лв. и 50 евро, а от базара на младите търговци – 1475 лв. Общият финансов резултат показва събрана сума в размер на 6506 лв. и 150 евро, която отива в помощ на лечението на божия служител.

СТАНЧО СТАНЧЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *