ЕКШЪН НА „ГНЕЗДОТО! Треньор на орлетата налетя на бой на грубиянин от „Беласица“

Екшън на „Гнездото“ час след началото се разигра в контролата на орлетата срещу „Беласица“, която новакът в елита спечели рутинно с 1:0. Провокира го привлеченият преди няколко дни от комитите Йордан Тодоров, който подходи зверски в единоборство с Антон Карачанаков край тъчлинията, току до двете скамейки. На гледката не издържа помощник-треньорът Шон Маккарти, който се засили от пейката и налетя на бой на грубиянина. Играчът все пак успя да се предпази и се отърва само с един завратник, но потърпевшият от балтията му го застигна и го блъсна здраво в гърдите. Мачът беше прекъснат за няколко минути, докато страстите се усмирят. На помощ на главния рефер Иван Донев се притекоха близкостоящият помощник Йордан Гошев и притичалият от далечната страна Костадин Ангелов-Графа. С общите усилия на съдиите и на двата щаба напрежението бе туширано и двубоят се доигра без повече ексцесии.

Аматьорите от Петрич компенсираха разликата в класите с по-остри влизания, в това отношение най-активен бе Аспарух Шамкалов, който си докара гнева на феновете. Същевременно хората на Саша Симонович загатнаха за потенциал в предни позиции, но стояха съвсем различно в защитен план и само липсата на точен завършващ удар и отчаяните намеси на вратаря Кирил Георгиев не доведоха до набъбване на резултата. Голът падна в 25-та мин. с автор Конър Хендерсън, който намери левия долен ъгъл на мрежата през плонжа на петричкия страж, чиято намеса се оказа неуспешна. На два пъти не сполучи да порази целта англичанинът Джордж Грийн, който се стара доста, но не блесна с нещо запомнящо се и в 72-та мин. отстъпи мястото си на юношата Мариян Вангелов. На почивката вместо Петър Петров под рамката застана тийнейджърът Александър Марковски, а третият младок Игнасио Вретенарски замени малко преди края Иван Тасев, докато гостите извъртяха на игрището два състава.

Другата половина от кадровия състав на пиринци по същото време се тества на базата в село Рилци срещу третодивизионния „Кюстендил“. Най-вероятно същия прийом мениджърът Уорън Фийни ще приложи в петък и събота, когато са заключителните проверки на отбора му преди старта на първенството съответно срещу украинския „Ингулец“ и „Царско село“.

„ПИРИН“: П. Петров (46-Марковски), Ив. Тодоров, Ст. Николов, Старокин, Занев, Хендерсън, Тасев /83-Вретенарски/, Грийн /72-Вангелов/, Ст. Костов, Манолев, Карачанаков.

„БЕЛАСИЦА“: К. Георгиев, Костов, Ал. Смилков, Ат. Димитров, Шамкалов, Русков, Бешев, Ж. Димитров, Чепилов, Киров, Дафков /Стоянов, Й. Тодоров, Попов, М. Георгиев, Д. Иванов, Таушанов, Марчев, И. Иванов, Якимов, К. Николов, Л. Симонович/.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *