Осем починали от коронавирус у нас, 79 са новите случаи, в Благоевград и Кюстендил по един

79са новите случаи на заразени COVID -19 у нас за последното денонощие от направени 2776 PCR теста. Така общият брой на заразени у нас стигна 3984, показват данните от Единния информационен портал.

1606 са активните случаи в момента, от които 341 се намират в болнични заведения. 11 от тях са в интензивно отделение.

За последните 24 часа са излекувани 97 души, което показва, че заболелите са по-малко от излекуваните. 2171 са преборили коронавируса у нас. Осем души са починали за последното денонощие. Общият брой на жертвите от COVID -19 в България стана 207 души.

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 1; Бургас – 4; Варна – 2; Велико Търново – 1; Враца – 1; Кюстендил – 1; Пазарджик – 3; Перник – 1; Пловдив – 1; Разград – 2; Сливен – 6; София област – 13; София град – 32; Стара Загора – 5; Търговище – 1; Ямбол – 5.

Заради нарастване на броя на заразените, от днес има въвеждане на нови мерки със заповед на здравния министър Кирил Ананиев. Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата като  кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места.

Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения.  В същата заповед се посочва, че всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м.

При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе.
Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др.

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито също важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове други масови събирания.

До края на седмицата ще стане ясно дали ще се продължи епидемичната обстановка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *