НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- ЗА ТЕСТОТО
- яйца – 3 бр.
- кисело мляко – 1 ч.ч.
- захар – 1/2 ч.ч.
- амонячна сода – 1 пакетче
- брашно – около 700 – 800 г
- ЗА ПЪЛНЕЖА
- олио
- захар – 1/2ч.ч.
- канела – 1 с.л.
- орехи – 1 ч.ч. смлени
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме киселото мляко, в което сме сложили предварително амонячната сода. Разбъркваме добре и слагаме брашното.
Замесваме меко тесто. Оставяме около 15 минути да почини и разделяме на шест топки.
Всяка топка разточваме на не много голям правоъгълник.
Намазваме с олио и посипваме със сместа от захар, канела и орехи. Навиваме на руло и режим на охлювчета.
Повтаряме и с другите кори.
Нареждаме охлювчетата легнали в намазнена тавичка или слагаме хартия за печене.
Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.
loading...