Охлювчета с канела и орехи

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • ЗА ТЕСТОТО
  • яйца – 3 бр.
  • кисело мляко – 1 ч.ч.
  • захар – 1/2 ч.ч.
  • амонячна сода – 1 пакетче
  • брашно – около 700 – 800 г
  • ЗА ПЪЛНЕЖА
  • олио
  • захар – 1/2ч.ч.
  • канела – 1 с.л.
  • орехи – 1 ч.ч. смлени

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме яйцата със захарта и прибавяме киселото мляко, в което сме сложили предварително амонячната сода. Разбъркваме добре и слагаме брашното.

Замесваме меко тесто. Оставяме около 15 минути да почини и разделяме на шест топки.

Всяка топка разточваме на не много голям правоъгълник.

Намазваме с олио и посипваме със сместа от захар, канела и орехи. Навиваме на руло и режим на охлювчета.

Повтаряме и с другите кори.

Нареждаме охлювчетата легнали в намазнена тавичка или слагаме хартия за печене.

Печем ги в предварително загрята фурна на 200 градуса.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *