
Необходими продукти:
Около 600 гр. пилешко филе,
2-3 яйца (зависи от големината им),
брашно,
сусамено семе,
смлян студен бял хляб (не стар, а студен),
сол, черен пипер,
олио за маслена баня.
Начин на приготвяне:
Смелете в блендер 3-4 филии без кората студен хляб. Подгответе в три плитки чинии панировката си. В една сложете 5-6 супени лъжици брашно, в друга смления студен хляб и в третата 4-5 лъжици сусамово семе.
Разбийте с вилица в дълбока чиния или широка купа яйцата. Разбиването направете с вилица или тел за разбиване. Яйцата трябва да са смесени добре, а не разбити на пяна. Месото нарежете на хапки и посолете равномерно с 1 чаена лъжичка сол. Поръсете с 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер (може и без него). Разбъркайте месото да се овкуси добре.
Загрейте мазнината на умерена температура. Аз предпочитам да пържа в малък съд (каселора) или малка дълбока тенджерка за да има повече мазнина за хапките. Всяко късче месо се овалва първо в брашно, изтупва се добре и после се потапя в разбитите яйца. Изваждате от яйцата и овалвате в трохите хляб или в сусама. Пържите да приятен златист цвят от всички страни.