Refan-728×90-July-2019

Пилешки сърца в масло на тиган

Необходими продукти:

пилешки сърца 500 гр

краве масло 3 супени лъжици

дафинов лист 2 броя

червен пипер 1 чаена лъжица

черен пипер 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

Както е известно, сърцето е мускул, което пък означава, че не е много крехко, затова и задължително трябва да бъде подложено на предварителна обработка. Измивате добре пилешките сърца и ги варите заедно с дафиновия лист и ½ чаена лъжица сол около 30 минути, след което ги отцеждате добре. Най-добре е да ползва охладени сърца, а ако ползвате замразени задължително трябва да се размразят преди варене. В противен случай, че останат жилави.

В сгорещеното масло изсипвате отцедените пилешки сърца и ги задушавате за десетина минути. Накрая добавяте червения и черния пипер и задушавате за още около минута, като разбърквате добре, за да могат всички сърчица да се овкусят добре. Важно е да не пържите дълго сърцата след като добавите червения пипер, тъй като той бързо прегаря и придава нежелан горчив вкус.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *