
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ
- пилешко филе – 1 бр.
- сол – на вкус
- черен пипер – по желание
- галета – 1 пак.
- брашно – 1/2 ч.ч.
- яйца – 2 бр.
- олио – за пържене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешкото филе се нарязва на тънки филийки около 1 см дебелина.
Начуква се и се овкусява със сол и черен пипер по желание.
След това се панира първо в брашно, после в разбити яйца с щипка сол и накрая в галета.
Пържат се в загрято олио по 2-3 минути от всяка страна или до златиста коричка.
Готовите пилешки шницели се отцеждат от излишната мазнина на домакинска хартия.
Панираните пилешки шницели се поднасят със салата по избор, а върху всеки бучка масло и резен лимон.