Панирани пилешки шницели

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

  • пилешко филе – 1 бр.
  • сол – на вкус
  • черен пипер – по желание
  • галета – 1 пак.
  • брашно – 1/2 ч.ч.
  • яйца – 2 бр.
  • олио – за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Пилешкото филе се нарязва на тънки филийки около 1 см дебелина.

Начуква се и се овкусява със сол и черен пипер по желание.

След това се панира първо в брашно, после в разбити яйца с щипка сол и накрая в галета.

Пържат се в загрято олио по 2-3 минути от всяка страна или до златиста коричка.

Готовите пилешки шницели се отцеждат от излишната мазнина на домакинска хартия.

Панираните пилешки шницели се поднасят със салата по избор, а върху всеки бучка масло и резен лимон.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *