Панирани рибни хапки

Необходими Съставки

риба – 1 кг филе

магданоз – няколко стръка

кашкавал – 150 – 200 г за паниране или някакъв вид твърдо сирене (Едамер напр.)

черен пипер

за панировката

яйца – 2 броя

бира – към 80 мл

брашно – за овалване

галета – за овалване

мазнина – за пържене

Начин на приготвяне

Вземете рибното филе и леко го овкусете с подправки. Отгоре по дължина разпределете стръкчета магданоз и тънки резени кашкавал за паниране или някакъв вид твърдо сирене.

Важното е да не се разтича от горещината прекомерно много. Отгоре сложете още едно рибно филе и притиснете леко. Нарежете напречно на отделни хапки.

Така получените мини сандвичи внимателно нанижете на клечки за зъби или по-големи дървени шишчета, все едно правите тропоска, но само с едно пришиване.

Всяко шишче овалвайте последователно и обилно в брашно, в разбити яйца и накрая в галета. Пускайте панираните рибни хапки да се изпържат до златисто в сгорещената мазнина. Поднесете с гарнитура от зеленчуци и резен лимон.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *