![](https://struma.bg/wp-content/uploads/2017/02/7-17-765x510.jpg)
Необходими Съставки
риба – 1 кг филе
магданоз – няколко стръка
кашкавал – 150 – 200 г за паниране или някакъв вид твърдо сирене (Едамер напр.)
черен пипер
за панировката
яйца – 2 броя
бира – към 80 мл
брашно – за овалване
галета – за овалване
мазнина – за пържене
Начин на приготвяне
Вземете рибното филе и леко го овкусете с подправки. Отгоре по дължина разпределете стръкчета магданоз и тънки резени кашкавал за паниране или някакъв вид твърдо сирене.
Важното е да не се разтича от горещината прекомерно много. Отгоре сложете още едно рибно филе и притиснете леко. Нарежете напречно на отделни хапки.
Така получените мини сандвичи внимателно нанижете на клечки за зъби или по-големи дървени шишчета, все едно правите тропоска, но само с едно пришиване.
Всяко шишче овалвайте последователно и обилно в брашно, в разбити яйца и накрая в галета. Пускайте панираните рибни хапки да се изпържат до златисто в сгорещената мазнина. Поднесете с гарнитура от зеленчуци и резен лимон.