Пелоси отказа да съобщи кога ще започне процедурата по импийчмънт на Тръмп

Председателката на Камарата на представителите в САЩ Нанси Пелоси отказа да каже пред репортери кога ще се състои втората процедура за импийчмънт срещу президента Доналд Тръмп по обвинение, че е подбудил привържениците си да нападнат сградата на Конгреса, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Долната камара на Конгреса вече взе решение към Тръмп да бъде предявено обвинение, но Пелоси не пожела да съобщи кога ще започне самият процес в Сената. „Вие първи ще бъдете уведомени“, каза днес тя пред представители на медиите.

Пелоси отбеляза, че може да се наложи да бъдат разследвани членове на Конгреса, ако се установи, че някой от тях е съдействал на поддръжниците на Тръмп в атаката им срещу Капитолия миналата седмица. По думите й някои нейни съпартийци демократи твърдят, че законодатели републиканци са подклаждали у привърженици на Тръмп убедеността, че президентските избори са били загубени заради измами.

Нанси Пелоси съобщи, че на генерала от резерва Ръсел Хоноре е възложено да оглави проучване на системата за сигурност на Капитолия във връзка с случилото се миналата седмица и преди встъпването в длъжност на новоизбрания президент Джо Байдън в сряда. Генерал Хоноре придоби голяма известност като координатор на изпращането на хуманитарната помощ за щата Луизиана след урагана Катрина през 2005 г., отбелязва АП.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *