Перничани пропищяха от честото пропускане на влака в един от пиковите часове по линията за София

Перничани пропищяха от честото пропускане на влака в един от пиковите часове по линията за София. Електричката в 7,20 ч. сутринта редовно не минава, става ясно от перничанка, подала сигнал до Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“.

„Многократно, откакто е актуално новото разписание, сутрин влакът в 7,20 ч. за София не се изпълнява поради технически причини. Недоумявам как само този влак в точно този час все има техническа неизправност, а всъщност в този час пик е един от най-необходимите за пътуващите по линията Перник-София. Сутрин времето на всеки е ценно – дали за сън, или за навременно пристигане на работното място. Майка съм на 2 деца и сутрин бързам да ги отведа навреме на ясла и градина, за да мога да се кача на влака в 7,20 ч. Но на касите ми съобщават, че такъв влак няма да има, препращат ме на следващия в 7,42 ч. Това са 22 мин., в които чакам безсмислено и безцелно на гарата, защото от дружеството не са изпълнили задълженията, които имат с обявеното разписание.

Разберете, че тази честа отмяна на влака точно в този час нарушава плановете на много хора. Не само на пътуващите, но и на техните семейства“, пише в сигнала си перничанката.

В рамките на три седмици влакът бил отменян 4 пъти. Тя настоява това нещо да бъде прекратено или да бъде направена корекция в разписанието.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *