Перничани търсят квартири по морето, цените скочиха, плажовете пълни

След краха на туристическия бизнес заради пандемията и ниските оферти в средата на юни сега цените на хотелите по морето скочиха. Разликата е с около 35-40% спрямо офертите от средата на юни и почти достигнаха стойностите от миналата година. Според туроператорите най-желаните от перничани курорти са Слънчев бряг, Приморско, Созопол, Несебър и Златни пясъци.

„Когато отпуснаха мерките, със съпруга ми започнахме да мислим за лятната почивка. Разгледахме офертите и се оказа, че хотели, които сме посещавали, са на половин цена за периода, в който обикновено ходим. Непрекъснато слушаме за проблемите в туризма по телевизията и не допускахме, че ще има драстичен скок на цените. Но се оказа, че грешим. В края на юли цените бяха вдигнати като тези от миналата година“, разказва перничанка.

Така 4-звезден хотел на някои от изброените курорти за 6 нощувки е на цена от около 1000 лв. с включена закуска. Ако е ол инклузив, трябва да се изръсите почти двойно. Според туроператорите обаче има промяна в търсенето. Перничани предпочитали малки семейни хотелчета или квартири, а не големите комплекси. Там и цените били по-поносими. Семейните хотели са на цени между 50-80 лв. за стая със закуска на ден. Квартирите пък се предлагат срещу 20-25 лв. за легло на ден.

Въпреки кризата с коронавируса се оказа, че плажовете по родното Черноморие са пълни. На повечето места се спазват стриктно противоепидемичните мерки.

КРАСИМИРА СТОИМВЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. ира

    На тая дъртофелница дето го пише това кой и каза какво търсят перничани и къде почиват. Ако нейните недорасляци са на квартира, ние останалите не сме

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *