Печени броколи и карфиол с кашкавал

Необходими продукти

  • 1 пак. микс – броколи и карфиол
  • Сол на вкус
  • Черен пипер
  • Олио
  • Настърган кашкавал за поръсване
  • Резен краве масло

Как се приготвя

  1. Включете фурната да загрява на 200 градуса. Сложете броколите и карфиола в тавичка. Ако е необходимо, накъсайте ги на по-малки розички, защото понякога са доста големи 🙂
  2. Поръсете с олио. Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете резенчета краве масло и ги разпределете отгоре. Разбъркайте добре, за да може да се разнесат олиото и подправките. Сложете тавичката във фурната.
  3. От време на време, разбърквайте! Когато прецените, че зеленчуците са сготвени, извадете тавичката и отгоре поръсете с настърган кашкавал. Внимавайте да не ги изпечете прекалено много, защото ще се много меки. Върнете тавичката обратно във фурната и допечете, докато кашкавала се разтопи!

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *