Печени свински каренца в гъбен сос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • свинско месо – 1 кг
  • бяло вино – 100 мл
  • гъби – 500 г, мариновани буркан
  • сол
  • бахар – 4 – 5 зрънца
  • черен пипер – 4 – 5 зрънца
  • масло – 70 г
  • брашно – 2 с.л. равни

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете свинското месо на свински котлети.

Овкусете го със сол.

Подредете го в тава за печене.

Добавете маслото, налейте бялото вино.

Запечете във фурна за около 30 минути на 200 градуса.

Добавете маринованите гъби от буркан, заедно с маринатата.

Печете още 7-8 минути.

Разбийте брашното на каша с малко вода.

Добавете равномерно го в тавата и леко разбъркайте.

Овкусете със зрънца бахар и черен пипер.

Допечете свинското до сгъстяване на соса.

Уникално вкусни, печени свински каренца в гъбен сос!

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *