НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- свинско месо – 1 кг
- бяло вино – 100 мл
- гъби – 500 г, мариновани буркан
- сол
- бахар – 4 – 5 зрънца
- черен пипер – 4 – 5 зрънца
- масло – 70 г
- брашно – 2 с.л. равни
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете свинското месо на свински котлети.
Овкусете го със сол.
Подредете го в тава за печене.
Добавете маслото, налейте бялото вино.
Запечете във фурна за около 30 минути на 200 градуса.
Добавете маринованите гъби от буркан, заедно с маринатата.
Печете още 7-8 минути.
Разбийте брашното на каша с малко вода.
Добавете равномерно го в тавата и леко разбъркайте.
Овкусете със зрънца бахар и черен пипер.
Допечете свинското до сгъстяване на соса.
Уникално вкусни, печени свински каренца в гъбен сос!
loading...