Пикантна гъбена супа

Необходими продукти:

  • • 350 г пресни гъби
  • • 1 глава лук
  • • 1-2 бр. моркови
  • • 2 с.л. ориз
  • • 2 бр. домати
  • • 1 бр. яйце
  • • 4 с.л. кисело мляко
  • • сол
  • • бял или черен пипер
  • • вегета
  • • олио или зехтин
  • • чубрица
  • • девисил на прах

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Морковите, лука и пънчетата на гъбите се режат на ситно и се задушават в мазнината до омекване, след което се заливат с гореща вода и се оставя да ври 20 минути на тих огън. След това се добавят последователно шапките на гъбите нарязани на ивички, оризът, настърганите на едро ренде домати, солта, вегетата, пипера, чубрицата и девисила. Вари се още приблизително 25 минути и се отстранява от котлона. Супата се застройва с яйцето и киселото мляко. По желание сервира се с настърган кашкавал.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *