Необходими продукти:
- • 350 г пресни гъби
- • 1 глава лук
- • 1-2 бр. моркови
- • 2 с.л. ориз
- • 2 бр. домати
- • 1 бр. яйце
- • 4 с.л. кисело мляко
- • сол
- • бял или черен пипер
- • вегета
- • олио или зехтин
- • чубрица
- • девисил на прах
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Морковите, лука и пънчетата на гъбите се режат на ситно и се задушават в мазнината до омекване, след което се заливат с гореща вода и се оставя да ври 20 минути на тих огън. След това се добавят последователно шапките на гъбите нарязани на ивички, оризът, настърганите на едро ренде домати, солта, вегетата, пипера, чубрицата и девисила. Вари се още приблизително 25 минути и се отстранява от котлона. Супата се застройва с яйцето и киселото мляко. По желание сервира се с настърган кашкавал.
loading...