НEOБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко филе – 500 г
олио
лук – 1 гл.
праз – 1 стр.
чушки – 1 бр. зелена
печурки – 200 г
бяло вино – 100 мл
черен пипер – 1/4 ч.л.
червен пипер – 1 ч.л.
дафинов лист – 2 бр.
домати – 80 мл смлени
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Месото за кавърмата се нарязва на късчета и се запържва в сгорещена мазна.
Обикновеният лук се нарязва на полумесеци, праз лукът на колелца, гъбите на шайби, а чушката на кубчета.
Когато месото започне да побелява, се добавят нарязаните зеленчуци. Разбъркват се на няколко пъти и когато започнат да омекват, се налива се малко бяло вино.
Добавят се сол на вкус, дафинов лист, червен и черен пипер. След като се изпари алкохолът, се слагат смлените домати.
Пилешката кавърма с праз и гъби се готви, докато остане на мазнина, след което е готова за сервиране./готвач.бг