Пилешки гърди в гъбен сос на тиган

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки гърди – 600 г
печурки – 250 г
зеленчуков бульон – 1 кубче
прясно мляко – 200 мл
краве масло – 30 г
олио – 30 мл
брашно – 1 с.л. без връх
сол – 1 щипка
магданоз за поръеване
ЗА МАРИНАТАТА
кисело мляко – 3 с.л.
горчица – 1 ч.л.
чесън – 1 ч.л. на прах
сол – 1/2 ч.л.
черен пипер – 1/2 ч.л.
мащерка 1/2 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пригответе маринатата за пилешкото.

В киселото мляко добавете всички посочени подправки и разбъркайте добре.

Направете разрез на пилешките гърдички така, че да се получат 2 еднакви пилешки пържоли.

Наредете гърдите в широк съд. Намажете ги обилно с маринатата от двете страни. Покрийте ги със стреч фолио или подходящ капак и ги приберете в хладилника за 1 час.

Загрейте олиото и кравето масло в тигана и добавете нарязаните на две половинки гъби. Добавете подправките и посолете, но бъдете внимателни да не пресолите ястието, защото обикновено бульоните са солени.

Запържете ги за 10 – ина минути и ги изкарайте в чиния.

В същия тиган изпържете пилешките гърди. Ако е необходимо, добавете още малко масло.

Пържете ги по 5 минути от всяка страна.

Изкарайте изпържените пилешки гърди в чиния и в същия тиган запържете брашното и налейте бульона като бъркате енергично за да не се получат бучки.

Прибавете гъбите. След няколко минути добавете и прясното мляко. След като соса заври, прибавете и пилешките гърди.

Покрийте с капак и гответе 15 мин на слаб огън. Разбърквайте от време на време, за да не загори.

Готовите пилешки гърдички в гъбен сос на тиган поръсете със ситно нарязан магданоз.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *