Пилешки дробчета с праз и спанак

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешки дробчета – 500 г
брашно – 3 с.л.
праз – 3 стръка
домати – 1 бр.
спанак – 200 г
сол
черен пипер
олио
соев сос – 3 с.л.
захар – 1 ч.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пилешките дробчета се нарязват на желаната големина. Аз избрах на половина. Посоляват се.

В дълбока чиния се слага брашното. Всяко от дробчетата се овалва в брашно и се нареждат върху дъска. Същото се повтаря с всички дробчета.

Празът се почиства и измива. Нарязва се на колелца. Спанакът се измива и отцежда. Нарязва се на лентички. Доматът се измива и нарязва на кубчета.

Загрява се в дълбок тиган с повечко олио. Дробчетата се поставят едно по едно, като не трябва да са твърде много. Ако е необходимо, се пържат на няколко пъти. Обръщат се от другата страна. Пържат се за кратко, защото ще се готвят втори път в тигана, за да не станат много сухи.

Отстраняват се в чиния и същото се повтаря да изпържване на всички дробчета.

В същия тиган, ако е необходимо, се добавя още олио. Добавя се празът да се запържи. Добавя се захарта, за да убие лютивостта и киселинността от домата. Добавя се домата.

Оставя се, да се задушат, като периодично се разбърква. Добавя се спанакът. Овкусява се с черен пипер и сол. Дробчетата се връщат в тигана. Добавя се соевият сос.

Всички съставки се готвят заедно за кратко. Сервират се с допълнително соев сос. Пилешките дробчета с праз и спанак са добро мезе за футболните запалянковци.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *