Пилешки хапки

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • пилешко месо – 2 – 3 пилешки филета
  • сол
  • черен пипер – млян
  • прясно мляко – 1 ч.ч.
  • брашно – 4 с.л.
  • яйца – 2 – 3 броя
  • корнфлейкс – 3 с.л. натрошен
  • галета – 6 – 7 с.л.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Нарежете пилешкото на по-едри парчета. Посолете ги, поръсете с черен пипер и ги полейте в купа с прясното мляко. Оставете така за 30 минути в хладилник, след което ги отцедете.

Загрейте мазнина в тиган и разбийте яйцата. Смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Всяко пилешко парче се овалва в брашно, потапя се в яйцето, след което в сместа от галета и корнфлейкс.

Пържи се до златисто от двете страни и се отцежда върху кухненска решетка с хартия отдолу. Поднесете със сос и пържени картофи.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *