
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- пилешко месо – 2 – 3 пилешки филета
- сол
- черен пипер – млян
- прясно мляко – 1 ч.ч.
- брашно – 4 с.л.
- яйца – 2 – 3 броя
- корнфлейкс – 3 с.л. натрошен
- галета – 6 – 7 с.л.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Нарежете пилешкото на по-едри парчета. Посолете ги, поръсете с черен пипер и ги полейте в купа с прясното мляко. Оставете така за 30 минути в хладилник, след което ги отцедете.
Загрейте мазнина в тиган и разбийте яйцата. Смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Всяко пилешко парче се овалва в брашно, потапя се в яйцето, след което в сместа от галета и корнфлейкс.
Пържи се до златисто от двете страни и се отцежда върху кухненска решетка с хартия отдолу. Поднесете със сос и пържени картофи.