Пилешко с тиквички, картофи и пармезан

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
пилешко месо – 500 г
тиквички – 2 бр. малки
картофи – 4 бр. средни
зехтин – 5 с.л.
сол
черен пипер
чесън – 2 скилидки
магданоз – няколко стръка пресен
пармезан – 50 г настърган
галета – 50 г

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Тази рецепта за печени зеленчуци видях в канала Субективно за Италия и веднага реших да я пробвам. Получи се чудесно италианско ястие, което се приготвя бързо и е подходящо за лек обяд или вечеря.

Обелете и нарежете на едри парчета картофите и ги сложете да се сварят в посолена вода за 15 минути. Не ги варете до пълна готовност, защото ще се разкашкат, а и допълнително ще се пекат.

Нарежете пилешкото месо на хапки и го сложете в дълбока купа. В оригиналната рецепта месото е от гърди, но аз ползвах месо от бут, обезкостено без кожа.

Нарежете също и тиквичките на едро без да ги белите.

Смесете в отделен съд фино настърган пармезан и галетата и разбъркайте.

В купата при месот прибавете тиквичките и отцедените от водата картофи.

Добавете нарязан на ситно магданоз, сол, черен пипер, пресовани скилидки чесън, 2 лъжици зехтин и 2/3 от смесените пармезан и галета.

Разбъркайте добре и прехвърлете всичко в подходяща тава.

Отгоре поръсете с останалите пармезан и галета и полейте с останалия зехтин. Сложете ястието да се пече в загрята фурна на 200 °C за около 30 минути, докато се получи златиста коричка.

Получи се много вкусно и ароматно пилешко с тиквички и картофи и хрупкаеа пармезанова коричка, което сервирайте топло с подходяща сезонна салата.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *