„Пирин“ (ГД) издържа едно полувреме срещу „Левски“ в Банско

„Пирин“ (ГД) загуби предпоследната си лятна контрола с 1:3 от новака в Югоизточната Трета лига „Левски“ (Крумовград) в Банско. Неврокопчани изиграха добър мач, в който бяха равностойни през първата част. След почивката наставникът Димитър Крушовски пусна младите си футболисти, които не можаха да удържат звездната селекция на съперника. Мачът започна с два бързи гола. В 7-та мин. Боримир Карамфилов откри резултата. В 15-та мин. гоцеделчевци откраднаха топката, тя попадна у Ибрахим Алим, той намери Виктор Киряков, който излъга защитник и с хубав шут порази долния десен ъгъл – 1:1. До почивката Петър Лазаров, Илия Карапетров и Павел Головодов поставиха на изпитание съперниковия вратар, но до нов гол не се стигна. На свой ред Абди Абдиков показа класа и се намеси решително. През втората част   Головодов се озова сам срещу вратаря на „Левски“ в 57-та мин., но не успя да го преодолее. Малко след това Валентин Сливов даде аванс на крумовградския тим. В 68-та и 73-та мин. пиринци бяха близо до попадения, след като първо Головодов не се възползва от чиста възможност за гол, а след него и Карапетров не можа да се разпише. Ангел Джунов пък показа, че му трябва още рутина, след като от чиста позиция се засуети и позволи на съперник да избие топката от краката му. Два пъти левскарите нацелиха гредите при удари на Ахмед Осман, който в крайна сметка се разписа за 3:1.

„Опитваме се да отработваме във всяка контрола онова, което сме правили на тренировките. Получава ни се понякога, я понякога има още какво да се желае в това отношение, но заради това са тези срещи. С „Левски“ показахме много добри неща и за пореден път се видя ползата да играеш срещу силен съперник. Изиграхме ползотворна контрола. Хубаво е, че бяхме равностойни, особено през първата част“, коментира Д. Крушовски.

„ПИРИН“ (ГД): Абдиков, Гуцев, Грънчаров, Лазаров, Грозданов, Коршумов, Алим, Киряков, Карапетров, Головодов, Кепов (Вражали, Сарандев, Джунов, Пирпирев, Караемин, Иванов, Кочанов).

АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *