Пияни фенове плашат и псуват футболистките на „Спортика“

Пияни фенове превърнаха в кошмар гостуването на „Спортика“ за мача от 1-ия кръг на държавния женски шампионат по футбол в софийското с. Чепинци. Вицешампионките от Благоевград бяха ужасени от посрещането, което им устрои новакът в групата „Левски“, измъкнал 2:2 при дебюта си в елита. Още от началото на двубоя почерпените запалянковци засипаха с псувни и заплахи възпитаничките на наставника Радослав Креснички, използван бе и най-малкият повод да бъде „нахранен“ главният рефер Петър Николов, както и асистентите му Павлета Рашкова и Александър Събев. Част от ултрасите се разположиха на пейки в непосредствена близост до резервите на гостите, което не трогна дежурния делегат. Качеството на терена пък бе под всякаква критика.

Въпреки всичко в 20-та мин. арбитърът събра смелост и свири дузпа за „Спортика“ след събаряне на Антонина Шопска. Капитанката Вероника Гоцева заложи топката и откри резултата. След статични положения в 31-та и 36-та мин. „Левски“ успя да обърне до 2:1 в своя полза. Това очерта тактиката на местния тим през втората част – лежане и бавене на играта. Все пак благоевградчанки изравниха в 85-та мин. чрез Емили Дамянова. Младокът П. Николов обаче се уплаши да даде допълнително време и сви до минимум шансовете на „Спортика“ за ново попадение. Края на двубоя бе белязан с масово нахлуване в игралното поле на фенове, афектирани от късния гол на вицешампионките. В какофонията червен картон получи треньорът Р. Креснички.

„Едва прибрахме момичетата след мача, с пияни хора работа да си нямаш. Този терен и условията ми напомниха на печални образци от селските групи преди 25 години. Все едно играхме на нива, засадена с трева. Това не е нормално за държавно първенство за жени. Попитах рефера дали не го е срам, че не даде и минутка продължение при толкова лежане от домакините и извършени 4-5 смени, след което тръгнах да излизам, а той ми вдигна червен картон“, коментира Р. Креснички.

„СПОРТИКА“: Караколева, Самарджийска, Илийчева, Махлелиева, Ек. Иванова /55-Дамянова/, Парапунова /30-Крълева/, Гоцева, Арабаджиева, Микова, Шопска, Джалева.

ИВАН ДИМИТРОВ

loading...



Вероника Гоцева

Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *