Пияно пиле в запечени картофи

Продукти

1 средно голямо пиле
1,5 картофи
1 бира (0,500 л)
кимион
кориандър
джинджифил
черен пипер
куркума
сол
10 с.л. олио
200 мл вода

Начин на приготвяне

Пилето се измива. Бутилката от бира се измива и се сваля етикета й. Пилето се надява на бутилката, така че да е в изправено състояние (виж снимката). Изправеното пиле хубаво се намазва с олио и се поръсва равномерно със смесените подправки. Отливате около 100 мл от бутилката с бира.

Обелват се и се нарязват на средно дебели полумесеци картофите. Те и пилето се слагат в тава. Пилето на изправената бутилка се слага в центъра й. Останалата ни от намазването на месото мазнина се разпределя върху картофите. Върху зеленчуците се поръсва и 1 чаена лъжичка сол и се добавят около 200 мл вода.

Приготвеното ястие се пече за около 50-60 минути в силно загрята фурна, докато пилето добие златист цвят и бирата в бутилката изкипи. Ако пилето, което ползвате, е по-тлъсто, може да се наложи да печете малко по-дълго време. Ястието е готово, когато пилето се сдобие със златиста коричка.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *