Планирате пикник през уикенда! Вижте първо времето

Днес отново ще бъде слънчево, но в следобедните часове над планинските райони от Западна България ще има временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от юг-югоизток. Максимални температури – между между 31° и 36°, в София – около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 29°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево, след обяд в масивите от Западна и Централна България – с купеста облачност. Ще духа до умерен северозападен вятър, който през деня ще се ориентира от югозапад и ще започне да се усилва. Максимална температура на височина 1200 метра – около 25°, на 2000 метра – около 19°.

В неделя в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Над Западна и Централна България около и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и до вечерта на много места там ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевични бури. Ще духа юг-югоизточен вятър, който в Източна България ще се усили. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°. През нощта срещу понеделник краткотрайни превалявания ще има на места и в източните райони. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С него ще нахлува по-хладен въздух и в понеделник дневните температури ще се понижат, задържайки се през по-голямата част от следващата седмица под 30°. Ще бъде ветровито, с променлива облачност. В понеделник сутринта все още на места в Североизточна България ще има превалявания. Във вторник северозападният вятър ще отслабне, без да стихне. Нови превалявания са възможни към сряда, когато дневните температури ще се понижат още малко.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *