Подарък на МС – нива от 11 дка за община Кочериново, спря поръчка за надзор на депото за 109 200 лв.

Столичното обединение „Строй ен ар“ ДЗЗД, регистрирано като съдружие между „Строй тех надзор“ ЕООД и „Ен ар консулт“ ЕООД, не успя да докаже пред Комисията за защита на конкуренцията, че кметът на Кочериново Иван Минков без основание е прекратил обществената поръчка за упражняване на строителен надзор при рекултивацията на общинското депо, намиращо се в землището на с. Бараково.
Като единствен кандидат за усвояването на 109 200 лв., обединението пробва да получи парите, но се спъна в железния довод на възложителя, че в хода на самата поръчка са настъпили съществени промени в параметрите й, затова се налага прекратяването й.
Същата бе открита на 12.06.2020 г., когато площта на депото беше 63 965 кв.м, и въз основа на нея бе определена и прогнозната стойност. С Решение № 908 от 10.12.2020 г. на МС обаче община Кочериново придоби правото да разшири депото с 11 301 кв.м частна държавна собственост, поради което се наложи нова процедура за изработване на специализиран ПУП, който вече ще включва и техническа рекултивация върху замърсени територии, и това реално ще намали площта на самото депо.
Промяната е съобразена в обществената поръчка за рекултивацията му, за която са предвидени 3 344 169,12 лв. без ДДС. Офертите си кандидатстващите фирми могат да подават до 9 май. До 18 май пък строителните фирми ще могат да се пробват за благоустрояване на градския парк в гр. Кочериново и ремонт на улиците в града, за които общината е предвидила други 838 963,53 лв. без ДДС.
Парите – 1,2 млн. лв., бяха отпуснати целево с постановление на МС през декември миналата година и дадоха възможност на кочериновци да изпълнят отколешната си мечта паркът им да се раздели със запуснатия си вид и да стане място с фонтан, цветни кътове и места за отдих, а като допълнителен бонус всички улици до него ще бъдат асфалтирани.
ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *