Пожарникари спасиха куче, заклещено в тръба на коритото на Струма

Пожарникарите в Перник заслужиха похвали и поздравления днес след обяд за спасяването на куче, заклещено във водосточна тръба на коритото на река Струма. Около 15 ч. перничани, които се разхождали в парка покрай реката, чули кучешки лай и скимтене от тръбата и веднага съобщили на телефон 112.  Екип спасители пристигнали за минути на мястото, съобщава в социалната мрежа Огняна Павлова.

Не е ясно как животното е попаднало в тръбата, но Павлова разказва, че оттам се чувало само глухо лаене. Със специална стълба един от огнеборците извадил бедстващото животно, което било на 4 м. навътре в тясната тръба . Кучето е от ловната порода Курцхар. То обаче било изхвърлено от около година, но за него се грижело момиче от града. Днес на тръбата кацнала птица и кучето се хвърлило да я хване, така попаднало в тръбата.

„Респект към пожарникарите! За това куче днес е велик ден!“, написа Павлова, а десетки перничани се присъединиха към думите й и зказаха блатгодарност за отзивчивостта на спасителите от пожарната.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *