Полетите от и за летище „Айндховен“ се извършват със закъснение

По информация на посолството ни в Нидерландия в рамките на днешния ден полетите летище „Айндховен“ се осъществяват със закъснение. Причината е възникнал снощи проблем с персонала за контрол на въздушното движение, съобщиха от МВнР.

„Евроконтрол“ е издал нотификация, уведомяваща за спиране кацанията до 12.30 ч. на 7 август, като въпреки очакваните мерки за регулиране на проблема, до 16 часа са се предвиждали сериозни закъснения. С голямо закъснение е излетял и полетът за София, предвиден за 8.55 ч. На пътниците е било позволено да се върнат от транзитната зона на летището и около 14 ч. са им раздадени ваучери за храна и напитки.

Шест полета са били пренасочени към различни летища, включително пет от различни точки за излитане в Европа, които са кацнали на германското летище „Уийз“, включително полетът на Wizzair от София. Друг полет е бил пренасочен за кацане на летището „Маастрихт/Аахен“.

Към момента работата на летище „Айндховен“ постепенно се възстановява.

От министерството препоръчват на българските граждани, които планират да пътуват от или до летище „Айндховен“, да проверяват електронната страница на летището за актуална информация или да се свържат с авиокомпаниите, изпълняващи конкретния полет.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *