ИЗНЕНАДВАЩА АКЦИЯ В ДУПНИЦА! Криминалисти извършиха 4-часов обиск в апартамента на изчезналия Янек Миланов

С помощта на пожарен автомобил криминалисти от Дупница влязоха през терасата в апартамента на изчезналия преди 7 м. Янек Миланов и подложиха жилището му на 4-часов обиск, който е продължил от 9 ч. до 13.00 ч. Криминалистите от Дупница и София се качвали с пожарникарски стълби до 4-ия етаж на сградата, където е апартаментът на Янек. По някакъв начин са отворили вратата на терасата и са влезли вътре, разказаха за „Струма” свидетели на любопитната акция. Криминалистите са действали по неотложност и са извършили обиска без присъствието на близки на Янек, но е имало поемно лице от същия жилищен блок.

Съседи на Янек Миланов в блок 42 в жк „Бистрица“ в Дупница заявиха пред „Струма“: „Половин ден криминалисти обискираха апартамента на Янек. Брат му, който дойде в Дупница веднага след внезапното изчезване на Янек, си замина за Англия, той храни семейство. Полицаите първо огледаха блока, за да преценят как да влязат в апартамента. Счупените стъкла на прозореца на терасата са подменени и извикаха пожарен автомобил, за да може да влязат вътре. Дочухме от тях, че са търсили някакви патрони. Обърнали са с краката нагоре целия му апартамент и си тръгнаха. Питайте институциите вярно ли е, че Каплата, докато е под домашен арест, се е разхождал из града и е пазарувал в голяма верига хранителни магазини”, настояваха съседи на Янек Миланов.

Те стояха по цели дни пред блока след изчезването на Янек на 31 юли 2020 г. с надеждата, че ще се появи отнякъде. Постепенно надеждата им изчезна и сега се надяват поне тялото му да бъде намерено.

Както „Струма“ писа, три пъти се удължава разследването по случая „Янек“ от Окръжна прокуратура – Кюстендил.

43-г. Янек Миланов изчезна безследно дни след като си беше дошъл в отпуск от Германия, където работил повече от 20 г. Имал намерение да ремонтира и обзаведе апартамента си в Дупница, докато е в отпуск. Предния ден, преди да изчезне, си купил скъп диван и се похвалил на съседите с новата придобивка. На 31 юли вечерта заявил пред съседите си, че отива на среща с В. Капланов-Каплата, и повече никой не го е чул или видял…

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *