Постна супа с леща и маслини

ПРОДУКТИ

Леща 250 г (1 ч. ч.)
морков 1
картофа 3-4
кромид лук 1 глава
Чесън 2 скилидки
Маслини 1 (400 г) консерва обезкостени
олио 2-3 с. л. зехтин или
млян кимион щипка
сол

ПРИГОТВЯНЕ

• За рецептата „Постна супа с леща и маслини“ лещата се поставя в голяма тенджера.

• Залива се с 2,5 л студена вода и се кипва на силен огън.

• Огънят за рецептата „Постна супа с леща и маслини“ се намалява, лещата се отпенва и тенджерата се похлупва с капак.

• Вари се 15-20 минути.

• Междувременно лукът се нарязва на ситно, а морковът на тънки ивички.

• В тиган за рецептата „Постна супа с леща и маслини“ се сгорещява мазнината и се задушават морковът и лукът 10 минути на тих огън до златист цвят.

• Прехвърлят се в тенджерата с лещата.

• Добавят се почистените и нарязани на кубчета картофи и маслините заедно със саламурата.

• Постната супа се поръсва с кимиона и пресования чесън.

• Разбърква се и се вари на среден огън 20-25 минути до готовност.

• Постната супа с леща и маслини се посолява на вкус и се разпределя по чинии.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *