Постно кисело зеле с ориз и праз

Необходими продукти:

праз лук1 стрък
 кисела зелка1/2
 ОРИЗ1 к.ч.
 зеленчуков бульон1 кубче
 черен пипер1 ч.л.
 червен пипер1 с.л.
 брашно1 с.л.
 олио

Начин наприготвяне:

  1. Зелето се нарязва на ситно и се слага да ври с малко вода за около 30 минути.
  2. Отделно в малко от олиото се запържват празът, нарязан на ситно и оризът.
  3. Когато е полуготова оризовата смес се прибавя към зелето, добавя се брашното, червения пипер и черния пипер.
  4. Налива се останалото олио, натрошава се кубчето бульон, долива се 1 ч. ч. вода.
  5. Постното зеле с ориз и праз се оставя на бавен огън, докато изври и остане на мазнина.

СЪВЕТ

loading...


  • Вместо праз, ястието може да приготвите и с 1 глава кромид лук.
  • То става още по-вкусно ако се добавят 2 с. л. доматено пюре и чубрица на вкус.
  • По желание ястието може да се запече във фурна. gotvetesmen.com

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *