Необходими продукти:
праз лук | 1 стрък |
кисела зелка | 1/2 |
ОРИЗ | 1 к.ч. |
зеленчуков бульон | 1 кубче |
черен пипер | 1 ч.л. |
червен пипер | 1 с.л. |
брашно | 1 с.л. |
олио |
Начин наприготвяне:
- Зелето се нарязва на ситно и се слага да ври с малко вода за около 30 минути.
- Отделно в малко от олиото се запържват празът, нарязан на ситно и оризът.
- Когато е полуготова оризовата смес се прибавя към зелето, добавя се брашното, червения пипер и черния пипер.
- Налива се останалото олио, натрошава се кубчето бульон, долива се 1 ч. ч. вода.
- Постното зеле с ориз и праз се оставя на бавен огън, докато изври и остане на мазнина.
СЪВЕТ
loading...
- Вместо праз, ястието може да приготвите и с 1 глава кромид лук.
- То става още по-вкусно ако се добавят 2 с. л. доматено пюре и чубрица на вкус.
- По желание ястието може да се запече във фурна. gotvetesmen.com