Правят ревизия на проверката на НЗОК в „Пирогов“

Ще бъде направена ревизия на проверката на НЗОК в „Пирогов“. Това обяви шефът на БЛС д-р Иван Маджаров на брифинг пред медиите след среща на лекарите от болница „Пирогов“ със здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

„Време беше да направим такава среща, за да намалим напрежението. Проведоха се продължителни разговори, но страните се разбраха. На всички ви е ясно, че почти 100 % от нещата, които се изговориха в публичното пространство, не отговарят на истината. Те по-скоро опетняват името на едната и на другата страна. Ситуацията е много деликатна. Предпочитам да прочета ясно и точно това, което страните се разбраха пред мен в кабинета на министър Кацаров“, заяви Маджаров, цитиран от NOVA.

Директорът на Българския лекарски съюз обясни подробно и какво са се разбрали страните: 

„Първо, и двете страни изказват съжаление за разменените нелицеприятни реплики, които доведоха до това напрежение. Второ, установените административни нарушения от НЗОК ще бъдат разгледани от компетентните органи. Трето, имаме доверие на всички лекари от „Пирогов“, имали сме и продължаваме да имаме, а също така се обединяваме и около факта, че е необходима здравна реформа, която да намали възможността за такива недоразумения“, поясни Маджаров.

„Удовлетворени сме, че отпаднаха съмненията, които бяха лансирани за някакви нарочни злоупотреби. Съгласихме се, че не бива да има такъв тон.  Лично помолих служебния министър да предложи промяна изцяло в системата на клиничните пътеки”, заяви Камен Данов, лекар от „Пирогов”.

„Това беше много важна среща между представители на БЛС, лекари от „Пирогов” и здравното министерство. Усетихме обида от страна на медиците. Много е важно пациентите да имат доверие в тях. Поставиха се разумни предложения, които ще обсъдим“, каза представител на Министерството на здравеопазването. По думите му в предстоящата проверка няма нищо страшно.

„Пирогов“ в момента е незаобиколим фактор в здравното обслужване на населението и не бива тези недоразумения да бъдат пречка в работата“, категорична беше проф. Мария Миланова. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *