Предприемачите Д. Байкушев и Б. Сивиков на 56 дка под „Метро” правят фотоволтаична централа, складове, бензиностанция…

Благоевградският бизнесмен Димитър Байкушев и съдружникът му във фирма „Ей Би Ди Ес Инвест“ ООД Борислав Сивиков увеличават с 20 дка площта, върху която планират да реализират амбициозен проект с изграждане на фотоволтаична централа, складова база, бензиностанция, автосервиз, заведение за хранене, търговски сгради, сгради за битово обслужване, паркинг, къмпинг и сондажен кладенец.

Двамата съдружници работят по идеята си вече 4 г., като първоначалните им планове и проекти бяха за терен от 36 дка, който за времето, изгубено в административна чиновническа бумащина, успели да увеличат на 55 686 кв.м. Имотът е в местността Герена под „Метро”, на около 500 м от кръговото кръстовище за с. Зелен дол, където се оформя нова промишлена зона. За първоначално заявените 36 дка вече имат ПУП и строително разрешение и са на финалната права за стартиране на строителните дейности. 

Идеята на двамата бизнесмени е да реализират проекта си на два етапа, със сглобяеми конструкции първо да направят едноетажна постройка с разгъната площ 2500 кв.м, в която ще има складове и товаро-разтоварна рампа, а на следващ етап да продължат с изграждане на фотоволтаичната централа, бензиностанцията, заведение, паркинг и къмпинг.

От старта на реализация на идеята им ги дели вече само становище на РИОСВ, поискано от Общинския експертен съвет по устройство на територията.

Бившият общински съветник Д. Байкушев наскоро реализира друга своя идея – спортен комплекс с три футболни игрища, съблекални и санитарни възли върху площ от 3 дка преди с. Покровник.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

2 Коментара

  1. Немам думи

    Да съсипеш тази плодородна поливна земя с фотоволтаици е преступление, което внуците ни няма да ни простят.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *