Продадоха на търг кръглите очила на Джон Ленън

Прословутите слънчеви очила с кръгли рамки и стъкла на Джон Ленън бяха продадени на търг за близо 183 хиляди долара, пише БГНЕС.

Кръглите очилца са доставени на легендарния член на Бийтълс през 1966 г., за да може той да се подготви за ролята си във филма на Ричард Лестър „Как спечелих войната“. Малко след това Ленън става разпознаваем с аксесоара си.

Бившият шофьор на барабаниста на Бийтълс Ринго Стар – Алън Херинг, който пусна очила за продажба на търг, заяви, че е видял очилата през лятото на 1968 година. В описанието им по време на търга, Херинг отбелязва, че Ленън е оставил тези очила на задната седалка на колата му, когато е слизал от нея. Те, обаче, били счупени, като едното стъкло е излязло от рамката. Тогава шофьорът попитал дали Ленън иска да запази очилата и да ги занесе на поправка, но великият музикант му отвърнал да не се притеснява, тъй като те са само за сценичният му образ.
По-късно Херинг разказва, че не е носил очилата на поправка и се е старал през годините да ги остави в точно този вид, в който Ленън ги е оставил в колата му.

Първоначалната цена на легендарния аксесоар бе под 183 хиляди долара. От аукционната къща Sotheby’s не споменават името на новия притежател на очилата.

На търга беше предложена и глоба за паркиране на Ринго Стар. Тя отново бе запазена от шофьора Херинг. Глобата за неправилно паркиране в размер на два паунда, написана на името на барабаниста през април 1969 г., днес се оценява на около 1500 паунда.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *