Пурички със спанак, лапад и сирене

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кори за баница – 400 г
  • спанак – 150 г
  • лапад – 150 г
  • сирене – 200 г
  • яйца – 2 бр.
  • кисело мляко – 5 с.л.
  • сол
  • олио – 4 с.л.
  • прясно мляко – 100 мл
  • сусам

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Спанакът и лападът се измиват. Слагат се в тенджерка с вода. Попарват се.

Оставят се да се отцедат. Корите се сгъват на 2 равни части. Разрязват се през средата. Всяка от половинките кори се сгъва на още 2 и се разрязва през средата.

Получават се малки правоъгълници. В купичка се сипват прясното мляко и олиото.

Разбърква се. Спанакът и лападът се доизстискват и се нарязват на ситно. Слагат се в голяма купа. Добавя се сиренето, като се натрошава.

Чукват се яйцата и се добавя киселото мляко. Ако сиренето не е солено се добавя и малко сол. Сместа се разбива. За оформянето на всяка от пуричките се използват по 4 кори.

Първата кора се намазва със сместа с олио и прясно мляко. Слага се втората кора. Отново се намазва. И третата кора се намазва. Слага се четвъртата кора. В единия край се разпределя от плънката и се навива на пуричка.

Подготвя се намазнена тава. Готовите пурички с плънка се нареждат в нея. Същото се повтаря до изчерпване на корите и плънката.

Когато баничките са готови се намазват и отгоре с олиото и прясното мляко. Поръсват се със сусама.

Пуричките със спанак, лапад и сирене се пекат до готовност.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *