Пухкави палачинки с ванилия

Искате ли да опитате нещо ново на закуска? Защо не пробвате тази рецепта? Подобно на облачните палачинки, тези се правят с разбити белтъци. Резултатът? Топящи се в устата леки и пухкави палачинки с нотка сладост.

Необходими продукти:

2 жълтъка

25 мл прясно мляко

ванилов екстракт

50 г брашно

3 белтъка

вода

Начин на приготвяне:

Разбийте жълтъците с прясното мляко и ванилията. В друга купа – напълно суха, разбийте захарта и белтъците на сняг. С помощта на шпатула прибавете белтъците към жълтъците. Внимателно бъркайте, докато се получи хомогенна смес.

В загрят тиган с незалепващо покритие сложете малко масло/кокосово масло, след което с помощта на супена лъжица или сладоледена лъжица поставете малко в тигана. Покрийте с капак и след 2 минути обърнете.

Сервирайте с течен шоколад, мед, с плодове или сладко по ваш избор.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *