Пълнени картофи

ПРОДУКТИ: 4 големи картофа, 4 с. л. олио, 1 малка глава броколи, 200 г кафяви печурки, 2 червени чушки, 2 с. л. майонеза, 1 скилидка чесън, 1-2 стръка мащерка, 1 ч. л. мека горчицa, сол и черен пипер на вкус.

ПРИГОТОВЛЕНИЕ: Картофите се измиват и се разполовяват по дължина. Намазват се с 2 с. л. олио, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор. Броколите се накъсват на розички. Чушките се почистват и се режат на ивици. Гъбите се почистват и се режат на тънко. Зеленчуците се заливат с останалото олио, овкусяват се със сол и черен пипер и се пекат 10-15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Изваждат се и се овкусяват с майонезата, разбъркана с горчицата, наситнената мащерка и стрития на паста чесън. Картофите се издълбават и се пълнят със зеленчуковата смес и издълбаното от тях. Пълнените картофи се запичат на горен реотан за около 7 минути и се поднасят.

loading...


Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *