НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
- • 500 г смляно месо
- • 10-12 бр. (750 г) чушки
- • 1/2 ч.ч. (100 г) ориз
- • 1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
- • 2-3 глави (150 г) кромид лук
- • 2-3 бр. (150 г) домати
- • 2 бр. яйца
- • 2 с.л. (20 г) брашно
- • 1 ч.ч. (200 г) кисело мляко
- • 1/2 ч.л. (3 г) червен пипер
- • магданоз
- • черен пипер
- • сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината. Прибавят се последователно очистеният и измит ориз, червеният пипер, доматите, настъргани на ренде, 1 кафена чашка топла вода и месото. Сместа се посолява, разбърква се добре и се сваля от огъня, след което се прибавят черният пипер и ситно нарязаният магданоз. Чушките се измиват, почистват се от дръжките и семето и се пълнят с плънката. Захлупват се с капаче откъм отрязаната дръжка, нареждат се изправени в тенджера, заливат се с 1 ч.ч. топла вода и се варят на тих огън. Ако е необходимо, долива се по малко топла вода. Жълтъците на яйцата се разбиват с киселото мляко, препеченото брашно и малко топла вода или сос от ястието. С получения сос, след като заври, се поливат чушките при поднасянето им.receptite.com