Пълнени чушки с песто

Основната съставка на това ястие е пестото, което не само му придава страхотен вкус, но и хубаво свързва сместа, с която ще напълните чушките. Вкусовете на печени чушки, пиле, песто, киноа и топено сирене ще се слеят идеално в този бърз и лесен обяд.

Необходими продукти за пълнени чушки с песто:

6 чушки (по две червени, жълти и зелени)

2 парчета пилешки гърди, сварени или печени и нарязани на парчета

180 г настъргана моцарела

185 г киноа, сварена

175 грама песто

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 220 градуса. Измийте чушките и ги наредете на парчета в тава, докато започнат да се пекат.

Извадете от фурната и оставете настрана. Намалете температурата до 175 градуса по Целзий.

В купа смесете нарязаното пиле с 2/3 от сиренето, пестото и киноата. Разрежете чушките наполовина и ги почистете от семките. Напълнете всяка чушка със сместа и поръсете със сирене.

Печете за 10 минути и сервирайте веднага, с гарнитура по избор.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *