Топ теми

Пълнено свинско руло

Необходими продукти:

свинско филе 600 г
сушени сини сливи 100 г
Ябълка 1
ром 120 мл
сол и млян черен пипер на вкус
масло 50 г
олио (зехтин) 2-3 с. л.
бульон 1 ч. ч. от кубче
нишесте 2 с. л. безцветно
сметана (готварска или заквасена)

Начин на приготвяне:

Разрежете филето по дължина и го начукайте с чукче за месо. Сините сливи накиснете в рома, извадете костилките и нарежете сливите на ивички.
Обелете ябълката, нарежете я на тънки резенчета и ги полейте с рома, в който са киснали сливите.
Натрийте филето със сол и пипер отвън и отвътре и по дължина в средата му наредете сливите, отцедените ябълки и бучици масло.
Навийте на стегнато руло и го привържете с конец. Полученото руло изпържете от всички страни в загрятото олио.
Сипете бульона и го оставете на тих огън да къкри до омекване на месото. При необходимост доливайте по малко бульон.
Извадете рулото, а в соса от тавичката сипете разтвореното в малко студена вода нишесте. Разбъркайте, подправете на вкус и прибавете сметаната. Оставете я за 1-2 минути на тих огън.
Освободете рулото от конеца и полейте с получения сос. Поднесете с картофено пюре или задушен в масло ориз.

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *