Пържен Гаврос

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
гаврос – 500 г пресен
брашно – 3 с.л. пшенично
царевично брашно – 3 с.л.
сол – 1/2 ч.л.
олио – за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Рибките гаврос (или още наречени хамсия) може да направите по два начина:

  • Ако са много малки, само почистете от вътрешностите и главите и оставете централата кост;
  • Ако пък сред тях има по-големи, махнете централната кост, главата и вътрешностите и оставете двете филенца да се крепят на опашката.

Прикачила съм снимка как изглеждат.

Измийте и отцедете дребните рибки. Докато ги чистя, измиват поотделно всяка, а после отново премивам всички заедно.

Пригответе си в купичка двете брашна смесени със солта.

Овалвайте всеки гаврос във сухата панировка и пържете в загрятото на умерен към силен огън олио.

Когато пържената риба стане леко златиста, изваждайте върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Чудно хрупкав и вкусен пържен гаврос, който поднесох със резени лимон, пържени пресни картофки и хубаво бяло вино.

Да ви е вкусно и Наздраве!

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *