Пържен шаран с царевично брашно

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

шаран – около 1.5 кг котлети или парчета
сол
черен пипер
лимони – 1 брой
царевично брашно – 1 ч.ч. или повече, за овалване
олио – за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *