Пържен шаран с царевично брашно

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

шаран – около 1.5 кг котлети или парчета
сол
черен пипер
лимони – 1 брой
царевично брашно – 1 ч.ч. или повече, за овалване
олио – за пържене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Хубаво осолете парчетата риба и ги поръсете с пипер и изцеден лимонов сок.

Оставете да престоят така за 30 минути, загрейте мазнина за пържене в дълбок тиган.

Всяко парче риба хубаво се овалва в царевичното брашно, предварително разбъркано с малко сол и черен пипер и се пържи до златисто от двете страни.

Готовият пържен шаран отцеждайте върху решетка, под която има хартия за печене.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *