Пържоли с гъбен сос

Необходими продукти за тези пържоли с гъбен сос:

150 г кралски печурки

4 пържоли от свинско филе 

черен пипер

дафинов лист

30 г краве масло

1 с.л. брашно

сол

1 брой зеленчуков бульон в 500 мл вода

1/2 глава лук

1 скилидка чесън

1 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне:

Първо запечатаме пържолите на тиган. След това ги заливаме с бяло вино, оставяме на слаб котлон да се изпари виното.

Сосът приготвяме от нарязани кралски печурки, задушени в масло, заедно с лук, на тънко и ситно, с една скилидка чесън, с дафинов лист и зрънце черен пипер.

Като омекнат, добавяме брашното, заливаме с бульона и варим до желана гъстота.

Готовите свински пържоли заливаме с гъбен сос, към който добавяме каквото е останало при пържолите от заливката им.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *