Пъстърва с моркови и чесън на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
дъгова пъстърва – 2 бр. (всяка по 500 г)
моркови – 3 бр.
чесън – 3 скилидки
зехтин – 50 мл.
копър – 1 връзка
черен пипер
сол
лимони – 2 бр.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Пъстървите се почистват от хрилете и вътрешностите. С помощта на белачка за зеленчуци се отстраняват люспите, като за целта плъзгате белачката в посока от опашката към главата. Почистените и измити пъстърви се посоляват със сол и черен пипер отвътре и отвън.

Морковите се обелват и настъргват на ренде.

Копърът се нарязва на ситно.

Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Лимоните се нарязват на полумесеци.

По тялото на пъстървите се правят няколко разреза и във всеки от тях се слага резен лимон и филийка чесън.

Морковите, копърът, останалият чесън се поръсват с малко зехтин, сол и черен пипер и сместа се разбърква. С нея се пълнят коремчетата на пъстървите, отгоре върху сместа се слагат останалите резени лимон.

Пъстървите се прехвърлят в намаслена тавичка и се поливат с тънка струйка зехтин. Покрива се тавичката с алуминиево фолио.

Тавичката се пъха в загрята на 180 градуса фурна, на средна решетка за около 20 минути. След това фолиото се отстранява и рибата се връща за кратко във фурната до получаването на апетитен загар на печената риба.



Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *