Радев: Държавата не може да се намесва в независимата БФС

„Футболът е огледало на състоянието на държавата ”. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по повод напрежението и оставките в БФС, предаде Агенция „Фокус“.

„Не трябва да съдим за футбола като някакво единично дело и явление в държавата. Каквото ни управлението на държавата, такова е управлението на българския футбол. Вчерашните действия са блестящо доказателство за това. Не искам в никакъв случай да се превръщам в адвокат на президента на БФС, най-малкото заради липса на характер на терен и заради самата игра. За мен е безпрецедентно държавата да се намесва по груб и недопустим начин в една абсолютно независима от държавата Федерация“, допълни още Радев.

Според него това е станало практика за много други институции. „Освен това мисля, че със самите призиви и обяснения, че тази оставка се иска заради расистки изстъпления, управляващите се саморазобличиха. Нито една организация не носи отговорност за поведението си на феновете“, допълни още държавният глава. Според него нито една федерация не може да изземе органите на реда и държавата. „Искането за оставка по този повод е паническо бягство от отговорност на хората, които по закон я носят“, допълни още държавният глава.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *